Verhuisbedrijf Verhuisgoedkoop logo

10 dingen om te doen bij het verhuizen naar uw nieuwe huis

Er komt heel wat kijken bij een verhuizing naar een nieuwe woning. En hoewel we vaak denken dat inpakken en uitpakken de enige belangrijke dingen zijn die in de weg staan om volledig in te burgeren, zijn het eigenlijk de dingen die je doet nadat je in een nieuw huis bent getrokken die het grootste verschil maken. Geassocieerd raken met uw huis, leren hoe het functioneert en prioriteiten stellen voor welke projecten u wilt aanpakken is een essentieel onderdeel van uw rol als huiseigenaar – en het is beter om dit allemaal goed te doen wanneer u in uw huis trekt, in plaats van te wachten en ervan uit te gaan dat u het later allemaal wel uit zult zoeken.

Natuurlijk, je hebt al veel te doen. Dus om je te helpen je takenlijst in orde te brengen, hebben we deze snelle lijst samengesteld van de tien belangrijkste dingen die je moet doen als je naar een nieuwe woning verhuist. De meeste van deze stappen zijn niet al te tijdrovend, maar ze vereisen wel dat u er bewust naar streeft om ze uit te voeren. Lees verder voor wat je moet weten, en stel dan een plan op. Binnenkort bent u eindelijk klaar om achterover te leunen, de champagne open te trekken en uw nieuwe huis te vieren.

Doe een walkthrough
Er is geen beter moment om je nieuwe huis volledig te doorlopen dan wanneer het helemaal leeg is. Dus voordat u uw meubels neerzet en gaat uitpakken (en nog beter, voordat u de verhuiswagen uitlaadt – als dat mogelijk is), kijkt u eens rond. U zult onder andere willen controleren of:

Alle gevraagde en overeengekomen reparaties zijn uitgevoerd door de vorige eigenaar
Alles wat bij de verkoop inbegrepen zou zijn, aanwezig is in het huis
Alles in orde is, inclusief stopcontacten, schakelaars, en armaturen
Als u een probleem tegenkomt dat in strijd is met het verkoopcontract (bijvoorbeeld: de vorige eigenaar heeft de wasmachine en droger meegenomen, terwijl ze die hadden moeten achterlaten), bel dan onmiddellijk uw makelaar om te zien wat uw verhaal is. Voor zaken die niet in het contract staan, bent u nu verantwoordelijk, maar het helpt om te weten wat ze zijn.

Kind / huisdier bewijs (indien nodig)
Als u verhuist naar een nieuw huis met kleine kinderen (of zelfs harige viervoetige kinderen), dan is een eerste stap het kindveilig maken van het huis om iedereen veilig te houden totdat u het huis volledig kunt inrichten. Bekijk ons artikel over het snel kindveilig maken van een huis op de verhuisdag, met tips zoals het creëren van een aparte, kindvrije zone voor weggegooid verpakkingsmateriaal en het controleren van alle ramen om er zeker van te zijn dat ze goed gesloten zijn en er geen lange hangende koorden van de jaloezieën afkomen. En natuurlijk moet u alles wat gevaarlijk is – kniptang, schoonmaakmiddelen, glaswerk enzovoort – ver buiten het bereik van kleine handjes houden.

Zoek uit wat waar moet komen
U bespaart uzelf een hoop tijd en moeite bij het verhuizen naar een nieuw huis als u een plan van aanpak maakt om alles in te richten in plaats van het gewoon te doen. Dit geldt vooral voor grote en zware spullen zoals meubels. U hebt waarschijnlijk al een idee van wat er in welke kamer moet komen, maar geef uzelf even de tijd om na te denken over hoe u wilt dat de inrichting eruit ziet. U kunt later natuurlijk nog wijzigingen aanbrengen, maar als u met een algemeen plan aan de slag gaat, wordt het werk een stuk eenvoudiger.

Zorg ervoor dat uw nutsvoorzieningen zijn ingesteld
Hopelijk heeft u ervoor gezorgd dat uw nutsvoorzieningen klaar zijn voor u verhuisde naar uw nieuwe woning, in dat geval is het nu tijd om ervoor te zorgen dat alles klaar is om te vertrekken en naar behoren werkt. Controleer op de verhuisdag of uw elektriciteit, gas, water, verwarming en koeling, telefoon en internet zijn ingesteld. Bel dan uw plaatselijke afvalverwerkingsbedrijf om er zeker van te zijn dat uw nieuwe huis ook klaar is om vuilnis op te halen.

De zekeringkast en de waterkraan vinden
De zekeringskast en waterkraan zijn twee dingen waar u niet naar op zoek wilt als u ze echt nodig hebt. Het is veel beter om hun locaties nu te identificeren, zodat als uw stroom uitvalt of u het water moet afsluiten om wat voor reden dan ook, u in staat zult zijn om direct uw weg daarheen te vinden. Als vuistregel geldt dat uw zekeringenkast zich waarschijnlijk in uw kelder, garage of bergruimte bevindt, terwijl u de waterklep van uw huis meestal ergens rond de omtrek van uw huis kunt vinden.

Maak een grote schoonmaak
Het laatste wat u waarschijnlijk wilt doen na het verhuisproces is uw nieuwe huis van boven tot onder schoonmaken, maar net na de verhuizing is de beste tijd om het te doen. Gelukkig hebben we een gids samengesteld over het grondig schoonmaken van uw nieuwe woning, die u hierbij kan helpen. Als je gewoon geen tijd of zin hebt om nu je schoonmaakhandschoenen aan te trekken en een dweil te pakken (en we nemen het je niet kwalijk), overweeg dan om professionele schoonmakers in te schakelen. Of u nu betaalt in tijd of in kosten, het is het meer dan waard om in een schone staat aan het leven in uw nieuwe huis te beginnen.

Geef prioriteit aan reparaties
Tenzij u verhuist naar een nieuw huis dat geen vorige eigenaren heeft gehad, is de kans groot dat u een aantal reparatieprojecten zult hebben. U moet een algemeen idee hebben van wat deze zijn van uw huis inspectie, maar het kan geen kwaad om rond te lopen op uw eigen en een handvat te krijgen van wat er gedaan moet worden en wat bovenaan de lijst staat in termen van prioriteiten. Hoewel u niet per se meteen aan de slag hoeft met deze reparaties (er zal genoeg tijd voor zijn nadat u zich gevestigd heeft), zal het maken van een lijst van wat er gedaan moet worden en in welke volgorde u het van plan bent te doen u helpen uw reparatiebehoeften in perspectief te plaatsen en u een beter houvast geven voor wanneer het echt tijd is om de bal aan het rollen te brengen.

Verander uw sloten
Het is altijd een goed idee om de sloten van uw nieuwe huis te vervangen. Zelfs als u zich geen zorgen maakt over de vorige eigenaar, weet u nooit wie er een sleutel kan hebben. Dit is zeker een van die gebieden waar het beter is om het zekere voor het onzekere te nemen, dus plan een slotenmaker om langs te komen of, als u zich comfortabel voelt om het te doen, verander de sloten zelf. Geef de sloten van alle deuren die van binnen naar buiten leiden en van de ramen een nieuwe sleutel. Het is een kleine uitgave voor veel gemoedsrust.

Wijzig uw adres
Misschien heeft u voor de verhuisdag al een adreswijziging doorgegeven aan het postkantoor, maar als u dat nog niet heeft gedaan, is het nu de tijd. Breng ook anderen op de hoogte van uw verhuizing, zoals vrienden en familie, abonnementsdiensten, uw bank, kredietverstrekkers en iedereen die u regelmatig correspondentie of rekeningen stuurt. Een volledige lijst van wie u op de hoogte moet brengen, vindt u hier. Als u naar een nieuwe staat bent verhuisd, zult u ook contact moeten opnemen met het ministerie van motorvoertuigen om een nieuw rijbewijs en een bijgewerkte kentekenregistratie te regelen.

Ontmoet uw buren
Uw buren ontmoeten is een stuk makkelijker – en minder gênant – om te doen als u net verhuisd bent. En naast een goede start in uw nieuwe buurt, is het ook handig om uw buren te leren kennen en aanbevelingen te krijgen voor lokale diensten (zoals de eerder genoemde slotenmaker) als u die nodig heeft. U hoeft niet van deur tot deur te gaan, maar stel uzelf wel even voor als u voor het eerst een nieuwe buur tegenkomt. Met een beetje vriendelijkheid kom je al een heel eind.

Verhuizen naar een nieuwe woning is van nature een beetje overweldigend, maar het volgen van de tien bovenstaande stappen kan helpen om de overgang een beetje naadlozer te laten verlopen. Er komt echter veel bij kijken, dus wees niet bang om hulp te vragen, of dat nu van een vriend of familielid is of van een professionele dienstverlener. Hoe sneller u de grote dingen kunt regelen, hoe sneller uw nieuwe huis als een nieuw thuis zal aanvoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven